Amazon propune soluții de ambalare ce uimesc

by | mart. 27, 2018 | Din lume adunate | 0 comments

Gigantul comerțului online, Amazon, vine cu o propunere interesantă pentru producătorii care vând prin intermediul platformei. Propunerea vizează aplicarea unor soluții de ambalare sustenabile, adaptate comerțului online care aduc beneficii atât producătorului, cât și magazinului online sau cumpărătorului final. Toate părțile implicate în lanțul de producție, distribuție și vânzare a produsului au avantajele lor prin adoptarea principiului „Frustration Free Packaging” (soluții de ambalare fără frustrări).

Amazon a demarat deja colaborările cu o serie de producători care implementează această soluție de ambalare pentru livrarea produselor, în detrimentul soluțiilor de ambalare proprii. Soluțiile de ambalare propuse de Amazon sunt adaptate comerțului electronic:  cutii din carton simple adaptate dimensiunilor produsului ambalat și cu elementele de siguranță necesare, astfel încât integritatea produsului să nu fie viciată în timpul transportului. Din punctul de vedere al producătorului care vinde prin Amazon, această alternativă vine cu o reducere substanțială de costuri deoarece cutia din carton simplă, fără grafica publicitară, este mult mai ieftină. În plus, pentru comerțul online, pagina produsului din magazinul virtual conține toate informațiile tehnice și de prezentare.

Această soluție aduce o reducere de costuri și pentru Amazon care nu ma trebuie să reambaleze produsele pentru livrare. Produsul este ambalat de către producător și pregătit pentru livrare către clientul final în depline condiții de siguranță. La costurile reduse se adaugă îmbunătățirea timpilor de livrare prin eliminarea unei etape, respectiv cea de ambalare în depozitul Amazon. Astfel cumpărătorul poate primi produsul într-un timp mult mai scurt.

Pentru cumpărător avantajul este că nu va trebui să desfacă două ambalaje până ajunge la produsul dorit. Va desface doar cutia de livrare și va descoperi imediat produsul. În momentul în care trebuie să treacă prin două ambalaje demersul de despachetare poate deveni unul frustrant.

Un avantaj major pentru toate părțile implicate este faptul că soluțiile de ambalare propuse de Amazon sunt 100% reciclabile, spre deosebire de ambalajele originale care conțin elemente care nu pot intra în procesul de reciclare. De asemenea, impactul imediat asupra mediului este unul imediat deoarece scade considerabil cantitatea de deșeuri produse de ambalaje.

Ceea ce propune Amazon este o soluție care, aplicată la scară largă ar putea avea un impact pozitiv semnificativ asupra mediului înconjurător.